jubilej


Најнови вести

(22.04.2017)
тоцка ИЗБЕРЕТЕ МАТИЧЕН ЛЕКАР КАЈ НАС

(22.02.2017)
тоцка СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА- ДО 30% ПОПУСТ НА ТЕСТОВИ ЗА АЛЕРГИИ

(21.02.2017)
тоцкаОД АКТИВНОСТИТЕ НА НАШИОТ МД КЛУБ

(09.01.2017)
тоцка ОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ на СПЕЦИЈАЛИСТ ПО МЕДИЦИНА НА ТРУДОТ

(09.01.2017)
тоцка ОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ на СПЕЦИЈАЛИСТ ПО ИНТЕРНА МЕДИЦИНА

(13.08.2016)
тоцка ОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ на БИОХЕМИЧАР

(11.07.2016)
тоцкаКонкурс  за  упатување  на  специјализација

(07.05.2016)
тоцкаОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ:ДОКТОР- СПЕЦИЈАЛИСТ  ИНТЕРНИСТ и ДОКТОР- СПЕЦИЈАЛИСТ  по МЕДИЦИНА на ТРУДОТ

(07.04.2015)
тоцкаОдбележан Нашиот 5 Годишен Јубилеј

(16.02.2015)
тоцкаОД АКТИВНОСТИТЕ НА НАШИОТ МД КЛУБ

(11.11.2014)
тоцкаПРОМЕНЕТО  СЕДИШТЕТО  НА  НАШАТА  ПОЛИКЛИНИКА

(06.06.2014)
тоцкаУСПЕШЕН НАСТАП НА 5 тиот КАРДИОЛОШКИ КОНГРЕС

(08.05.2014)
тоцкаОд  ДЕНЕС во ФУНКЦИЈА НАЈНОВА АВТОМАТИЗИРАНА АЛЕРГОЛОШКА  и  БИОХЕМИСКА  АПАРАТУРА

(22.04.2014)
тоцкаПРЕГЛЕДИ  НА  РАБОТНИЦИ  КОИ  РАБОТАТ  СО  ИЗВОРИ  НА  ЈОНИЗИРАЧКО  ЗРАЧЕЊЕ

(09.04.2014)
тоцкаСловачкиот Амбасадор во посета на нашата Поликлиника

(12.12.2013)
тоцкаMD CLUB -  ПРЕДАВАЊЕ ОД ПЕРСОНАЛОТ ВО БИОХЕМИСКА ЛАБОРАТОРИЈА

(22.11.2013)
тоцкаПочна со работа нашиот MD - CLUB

(12.11.2013)
тоцкаДОДЕЛЕНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ФИЛАНТРОПИЈА

(27.10.2013)
тоцкаДРУЖЕЊЕТО - ИМПЕРАТИВ ЗА НАШИОТ УСПЕХ

(15.04.2013)
тоцкаОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ ЗА ВОЗАЧИ


(12.10.2012)
тоцка ОД 12.10.2012 ЌЕ ИМ СЛУЖИМЕ И НА ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО КУРАТИЦА


 

 

Click for Ohrid , Macedonia Forecast

 

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА- ДО 30% ПОПУСТ НА ТЕСТОВИ ЗА АЛЕРГИИ

Понуда 1: 25% попуст на еден панел по избор (нутритивен или респираторен панел)- испитување на 30 алергени
Понуда 2: 30% попуст на комплет алергиски анализи (нутритивен и респираторен панел- испитување на вкупно 60 алергени

Дознајте повеќе за алергиите
Алергија е преосетливост на некои супстанци, додека алергијската реакција е одговор на имуниот систем на организмот кон внесените алергиски супстанци. Носечките супстанци (алергени) кои предизвикуваат алергиска реакција може да бидат: храна, полен, спори, микрокрлжи, делови од тело на животните, отров од инсектите и др. Нормално имуниот систем функционира како одбрана од штетни агенси (пр. бактерии и вируси). Кај поголем дел од алергиските реакции имуниот систем реагира на алергенот како на штетен агенс. Специфично е што кај поголем број на луѓе, спимтомите на алергиска реакција (чешање, кивавица, затнат нос, отежнато дишење, темни кругови околу очите, солзење на очите, отоци и слично) се зачестуваат со доаѓањето на пролетта, како последица на зголемениот број на честички (алергени) кои се присутни во воздухот во овој период од годината.

ПОРАДИ ТОА, СЕГА Е ВИСТИНСКО ВРЕМЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ ПРВИОТ ЧЕКОР ВО БОРБАТА СО АЛЕРГИИТЕ- ДА НАПРАВИТЕ ЛАБОРАТОРИСКО ИСПИТУВАЊЕ НА АЛЕРГИИ!

Тестот во нашата лабораторија се изведува квалитативно, преку земање на крв, и покажува реакција на имуниот систем на 30 алергени кои се најчесто присутни во воздухот (за респираторни алергени) и на 30 алергени кои се најчесто присутни во храната (за нутритивни алергени), и кои се најчести причинители на алергиска реакција.

 

Кариера

Датум на огласот: 09.01.2017

ОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ на СПЕЦИЈАЛИСТ ПО МЕДИЦИНА НА ТРУДОТ

пзу ПОЛИКЛИНИКА * КАРДИОЛАБ МАЏАРОВ * - Охрид има потреба од вработување на: Еден здравствен работник - Доктор - СПЕЦИЈАЛИСТ ПО МЕДИЦИНА НА ТРУДОТ, на неопределено полно работно време;

Потребни документи:

1. Диплома за завршен медицински факултет;

2. Уверение за специјалист по трудова медицина и

3. Лиценца за работа издадена од Лекарска комора на Македонија

Нудиме:

- Плата 52.000,-

- годишен одмор минимум 26 работни дена + 5 слободни дена за КМЕ

- работно време од понеделник до петок (слободни викенди и празници) без дежурства, без ноќна работа

- работа во пријатна работна атмосфера во сложен и позитивен колектив

- за кандидатите кои се со местоживеење надвор од Охрид обезбедуваме стан во Охрид како и два пати во месецот платена повратна автобуска карта од Охрид до местото на живеење.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме доставете го Вашето CV на следната e-mail адреса:cardiolab1@gmail.com. За сите дополнителни информации во врска со работното место, може да се обратите на истата адреса или на телефонските броеви: 078/276-733 и 046/272-427

Огласот е отворен до 31.07.2017

====================================================

Датум на огласот: 09.01.2017

ОГЛАС за ВРАБОТУВАЊЕ на  СПЕЦИЈАЛИСТ ПО ИНТЕРНА МЕДИЦИНА

пзу ПОЛИКЛИНИКА * КАРДИОЛАБ МАЏАРОВ * - Охрид има потреба од вработување на: Еден здравствен работник - Доктор - СПЕЦИЈАЛИСТ ПО ИНТЕРНА МЕДИЦИНА, на неопределено полно работно време;

Потребни документи:

1. Диплома за завршен медицински факултет;

2. Уверение за специјалист по интерна медицина и

3. Лиценца за работа издадена од Лекарска комора на Македонија

Предност ќе имаат кандидатите кои владеат еходијагностика.

Нудиме:

- Плата 60.000,-

- годишен одмор минимум 26 работни дена + 5 слободни дена за КМЕ

- работно време од понеделник до петок (слободни викенди и празници) без дежурства, без ноќна работа

- работа во пријатна работна атмосфера во сложен и позитивен колектив

- за кандидатите кои се со местоживеење надвор од Охрид обезбедуваме стан во Охрид како и два пати во месецот платена повратна автобуска карта од Охрид до местото на живеење.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме доставете го Вашето CV на следната e-mail адреса:cardiolab1@gmail.com. За сите дополнителни информации во врска со работното место, може да се обратите на истата адреса или на телефонските броеви: 078/276-733 и 046/272-427

Огласот е отворен до 31.07.2017

====================================================

ПЕРИОДОТ на АЛЕРГИИ

 

PKLMPKLM

PKLM Jubilej

 За правилен третман на вашата алергија Ви препорачуваме:

      НАПРАВЕТЕ  АЛЕРГОТЕСТ  и  ДОЗНАЈТЕ на ШТО СТЕ АЛЕРГИЧНИ
 

Променливото и топло време кое започна уште во првата половина на месец февруари, придонесе предверемно и нагло будење на вегетацијата невообичаено за овој период од годината. Тоа пак предизвика зголемување на количината на поленската аерополуција кое за нашето поднебје обично започнува крајот на март односнои почетокот на месец април и најизразено е во периодот на месец април - мај а со нешто послаб интензитет продолжува и во летните месеци .

Заради тоа токму овој период се зголемува и фрекфенцијата на респираторните алергии

Во тој контекст во нашата Поликлиниа и со висока точност се изведуваат дијагностички тестови со помош на кои можат да се одредат бројни алергени како инхалаторни така и нутритивни.

Целта на дијагностиката која ја вршиме на наједноставен начин со еднократно земање на примерок од крвта е преку одредување на алергените да се одреди и најповолниот начин на нивно превенирање и лекување.